Counseling

Counseling voor jou

Counseling is bezig zijn met wat er in je omgaat; bewust of onbewust.

De balkon kamer is een plek om in een rustige en veilige omgeving naar de ontwikkelingen te kijken die je bezig houden.
Veel mensen verdiepen zich niet echt in elkaar, ik wil dat wel.

Mijn empathisch vermogen (het inleven en begrijpen van emoties) en luistervaardigheden heb ik van nature. In mijn studie Counseling heb ik geleerd deze mooie eigenschappen in te zetten tijdens de gesprekken die we samen hebben.
Ik stel de juiste vragen waardoor jij aan het denken wordt gezet. Je zal zelf met antwoorden komen. Deze bewustwording geeft jou inzicht, rust en kracht.

Counseling heeft overeenkomsten met coachen. Met coachen wordt gewerkt naar een bepaald doel dat van te voren gesteld is. Met Counselen wordt er nagenoeg niet geadviseerd.
Ik werk vanuit het hier en nu. ‘Wat speelt er zich af, met wie en waar”. Soms weet je dat nog niet. Dat geeft niet, alles is goed, alle gevoelens mogen er zijn.

Er wordt niet geoordeeld.

Praktisch

Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent. We leren ons hele leven.

Het tarief is €25,= / €45,= per afspraak, en deze duurt ongeveer 1 uur. Natuurlijk kun je vrijblijvend kennis maken en overleggen.
Vaak is 1 gesprek voldoende, soms meerdere. (een factuur is mogelijk)

  • Bij mij thuis in de balkonkamer is counseling mogelijk.
  • Telefooncounseling kan ook, hiervoor maken we ook een afspraak.
  • Ook kun je bij mij counselen via de mail. Ik heb geleerd om op een bepaalde manier teksten te lezen en kan je ook op deze manier counselen.
    Dus …kies gerust de manier van contact, die bij jou past of die op dit moment goed voelt om te doen. 

Counselen / Raadplegen

De naam ontleed: Counselen: raadplegen, vanuit het engels

Ik wil je graag iets blijer maken en steviger in je schoenen laten staan, met gebruik van eigen kracht.

Denk je: wat moet ik daar zeggen…. Er zijn vele manieren om je zelf te uiten; dit kan bijvoorbeeld met tekeningen, metaforen of vergelijkingen. Dat is zo mooi aan dit vak, iedereen is anders.

Voel je nog wat weerstand, twijfel je nog; neem deze gevoelens mee. Weerstand is waardevol, weerstand betekend dat er iets te doen valt.
Iedere stap die je onderneemt is de juiste stap.
Ik stel bij jou een aantal standaard vragen; bijvoorbeeld over medicijn gebruik of tijdsduur van eventuele fysieke of mentale klachten. In sommige gevallen kun je beter door een ander gespecialiseerd persoon geholpen worden en zal ik je doorverwijzen.

Soms is het fijn om in een veilige omgeving emoties eruit te gooien; van boosheid, verdriet of angst, of noem maar op. Maar dan zonder de ‘goede zorgen’ van familie of vrienden en al hun ‘goed bedoelde adviezen en raad’.

Kijk bij de pagina; Contact, voor de manieren waarop je contact met mij kan opnemen. Blijf niet lang met je struggles rondlopen, laat je helpen; ieder zijn vak.