Ervaringen bij Ketie Counseling

Een stap richting jezelf helpen is eenvoudig…. je hoeft het niet alleen te doen, ieder zijn vak. Laat je niet weerhouden door schaamte of gedachten. Er wordt niet geoordeeld. Alles mag gevoeld, alles kan gezegd.

Ik kwam bij Ketie omdat het niet lekker liep in mijn huwelijk. Ik was onrustig en wist niet goed welke kant ik op moest. Ik dacht dat Ketie mij door het counselen zou om willen praten om vooral mijn huwelijk te sparen. Dit zag ik niet goed. Ze liet mij juist vragen beantwoorden om over zaken na te denken, waardoor mijn eigen gevoel onderbouwd werd met feiten. Ik ging met een heel goed gevoel de deur uit. Ik wist wat mij te doen stond. De antwoorden had ik zelf gegeven. Enorm bedankt.

A

46 jaar, Vrouw

Door mijn pubertijd en ontwikkeling voelde ik mij heel onzeker. Nadat ik een keer bij Ketie was op de balkonkamer voelde ik mij veel sterker en ging met veel meer plezier naar school. Soms ben ik nog wel eens bang om gepest te worden maar dan denk ik snel aan wat Ketie mij geleerd heeft. Ik denk dat ik later nog wel eens bij haar wil komen.

L

13 jaar, Vrouw

Mijn man was een half jaar ziek en toen overleed hij. Gelukkig leed hij niet meer, het was goed zo. Heel intensief had ik voor hem kunnen zorgen, dag en nacht. Ik kan er een boek overschrijven. Toen hij dood was en ik mijn leven weer een beetje op de rit had, was het helemaal niet ‘goed zo’. Alles was anders. Ik sliep slecht, vergat veel en was boos en soms verdrietig tegelijk. In mijn hoofd kon ik het allemaal wel relativeren, maar mijn gevoel… niet veel mensen begrepen me of ze maakten zich gelijk zorgen en ik wilde al helemaal niet betutteld worden.

Ik ging naar Ketie. Eindelijk iemand en een plek waar (bij) ik even echt mezelf kon zijn. Natuurlijk was het geen pretje, moe maar voldaan kwam ik bij haar vandaan. Verdriet wegstoppen gaat niet… Ik bedankte Ketie na elke afspraak, ze is er echt voor jou.

Rouwen is zwaar. Deel het proces met iemand die je kan helpen zonder dat je wat moet.

M

68 jaar, Vrouw

Ik dacht dat ik de hele wereld aan kon, had net een nieuwe baan en woonomgeving doordat ik pas was gescheiden. Er kwam weer ritme en rust in mijn leven. Fijn zou je denken, maar hierdoor kwam er gelegenheid om onverwerkte dingen naar boven te laten komen. Ik wilde het niet, maar ik functioneerde niet meer, tot spugen aan toe. Ik wilde gewoon blijven werken, ben spiritueel aangelegd en dacht; laat het maar gebeuren dan red ik het wel.

Toch maar afgesproken met Ketie. Op zoek naar wie ik was en hoe ik was geworden. Met kleine opdrachten, zowel op papier als acties, werd ik weer de oude H. Ik werd weer blij en positiever. Eerst kwam ik 1x per week bij haar en na 4x werd dat eens per twee weken. Tussendoor heb ik ook een paar keer gebeld.

Omdat Ketie in het heden werkt, hoefden we niet te graven in vroeger, eigenlijk ook weer wel, maar dan bijvoorbeeld over positieve dingen, waar ik blij van werd of waar ik goed in was of ben.

Soms was het wel even confronterend wat er boven kwam, ze is niet bang om je inzichten te geven of eerlijk te zijn. Dat moet ook want aan een Dokter Rossie heb je niet veel. Met Ketie kun je professioneel aan de slag. Ik ben er veel sterker uit gekomen en weet weer wie ik ben en wat ik wil. Zet hem op, bel gewoon en kijk of het ook klikt met jou.

H

49 jaar, Man